آموزش دیجیتال مارکتینگ

هویت برند یا (Brand identity) چیست؟ + آموزش ساخت آن

هویت برند چیست؟ دقیقاً مانند هویت شخصی که شما را از دیگران متمایز می‌کند، هویت برند نیز سس مخصوص برند شماست که آن را از سایرین متمایز کرده و خاص جلوه می‌دهد. با استفاده از طراحی هویت برند می‌توان شکل کلی شرکت را به‌صورت کامل به مشتریان نمایش داد.

اما احتمالاً بپرسید که هویت برند دقیقاً چیست؟ چه ارتباطی با طراحی دارد؟ و اصلاً چگونه می‌توان آن را به بهترین شکل ممکن طراحی کرد تا کسب‌وکار ما را به بالاترین سطح ممکن برساند؟

در این مقاله از بلاگ مهدی عراقی قصد داریم بگوییم هویت برند چیست و در ادامه نحوه طراحی آن را برایتان شرح دهیم.

هویت برند چیست؟

هویت برند چیست

خب در ابتدا بگذارید برای درک بهتر موضوع یک سؤال از شما بپرسم؛ به نظر شما، اصلاً هویت برند یعنی چه؟

هویت برند مجموعه‌ای از عناصر مختلف است که یک شرکت برای ساختن تصویری درست از خود در ذهن مشتریان می‌سازد. هویت برند گاهی اوقات بانام «تصویر برند» نیز شناخته می‌شود که تا حدودی تعریف درستی است.

گاهی هم به‌اشتباه هویت برند را همان «برندینگ» تلقی می‌کنند و مفاهیم بسیاری را به‌جای یکدیگر به کار می‌برند که کار بسیار اشتباهی است.

اصطلاح «برندینگ» به‌تمامی فعالیت‌های بازاریابی که برای شکل دادن و متمایز کردن برند شما نسبت به رقیبان  استفاده می­شود اشاره دارد که دارای اجزای بسیار گوناگونی است.

برند درکی است که مردم در سرتاسر دنیا از یک شرکت دارند و آن را با یکسری ارزش­ها و ویژگی‌ها می‌شناسند. خب بگذارید کمی بیشتر توضیح بدهم.

فرض می‌کنیم که شما یک دانش‌آموز هستید که دوران دبیرستان خودتان را می‌گذرانید؛ شما از بچگی به‌عنوان فردی دست‌وپا چلفتی و شلخته شناخته می‌شوید که معمولاً کارهایش را به‌درستی انجام نمی‌دهد و به همین دلیل نیز اکثر افراد تمایلی برای برقراری ارتباط با شما ندارند.

شما ناگهان تصمیم می‌گیرید که تغییر کنید و تبدیل به فردی بسیار جذاب شوید و تمام تلاشتان را می‌کنید تا توسط دیگران به‌عنوان چنین فردی شناخته شوید تا درنهایت آن­­ها شما را به بهترین میهمانی‌ها دعوت کنند.

بنابراین شما از تمامی کانال‌های یوتیوب که برای توسعه الگوهای رفتاری مناسب وجود دارند بازدید می‌کنید و ویدیوهای آنان را می‌بینید. در مرحله بعد، وارد ورزش بسکتبال شده و قدرت پرتاب‌های خودتان را افزایش می‌دهید.

درزمینهٔ درسی نیز تمام تلاشتان را می‌کنید تا سطح دانشتان را بالا برده و تبدیل به فردی باخرد شوید. شما کارهای بالا را انجام می‌دهید تا تصویری جدید از خودتان در نگاه دیگران بسازید و به عبارتی هویت فردی خودتان را دچار تغییرات بزرگی کنید. در واقع این برندینگ شماست.

درنهایت پول‌هایتان را پس‌انداز می‌کنید تا آخرین کفش ورزشی شرکت آدیداس که طرفداران بسیار زیادی دارد خریداری کنید، مدل موهایتان را تغییر می‌دهید و برای ورود به یک تیم بسکتبال تلاش می‌کنید.

عناصر بالا (کفش‌ها، مدل مو، عضویت در تیم و …) که به‌صورت محسوس توسط اطرافیان قابل رصد است، هویت برند نامیده می‌شود.

هویت برند چیزی است که برند شما را برای مخاطبان قابل‌تشخیص می‌کند؛ به‌طوری‌که بلافاصله بعد از مشاهده یکی از عناصر بصری شما، نام برندتان در ذهن او تداعی می‌شود.

هویت برند شما با استفاده از محصولات یا خدماتتان در ذهن مشتریان ذخیره می‌شود و مشخص می‌کند ارتباط بین شما و مشتریانتان با استفاده از چه چیزی برقرار است و چگونه شما را پیدا خواهند کرد. با استفاده از هویت برند می‌توان مخاطبان بسیار وفاداری برای برند به وجود آورند که با تمام توانشان به دفاع از شما می‌پردازند.

به‌عنوان‌مثال، یک مشتری شرکت اپل که مدت‌هاست محصولات آن را خریداری می‌کند، دارای رغبت و تعصب خاصی روی آن است و اگر کسی بخواهد از گوشی‌های سامسونگ تعریفی بکند، به‌احتمال‌زیاد او را مورد انتقاد خویش قرار خواهد داد.

هویت برند روی درکی که مخاطبان از برند شما دارند نیز به‌شدت تأثیرگذار خواهد بود؛ آنان می‌توانند از هویت برند تشخیص دهند که آیا لحن صحبت شما جدی است یا خودمانی، ارزش‌های شما کدام‌اند و…

همان‌طور که مشاهده کردید، هویت برند یکی از مفاهیم بسیار مهم و بنیادین در برند سازی است که تأثیرات فراوانی برای شما دارد و درصورتی‌که از آن به‌صورت صحیحی استفاده کنید، فواید فراوانی برایتان به همراه خواهد داشت.

 

مهمترین فاکتورها در هویت برند چیست؟

استراتژی هویت برند

حالا که فهمیدیم هویت برند چیست، نوبت آن است که به شما بگوییم چگونه می‌توان آن را به بهترین شکل ممکن طراحی کرد. ­

دقیقاً بدانید کی هستید

قبل از اینکه عناصر بصری هویت برند خودتان را طراحی کنید و آن را به اشتراک بگذارید، باید خودتان و جایگاهتان به‌عنوان یک برند را بدانید.

برای اینکه بفهمید شما دقیقاً چه کسی هستید، سوالات زیر می‌تواند مفید باشد:

  • مأموریت شما چیست؟ (چرایی خودتان را بدانید)
  • ارزش‌های شما کدام اند؟ (شرکت شما بر اساس چه ارزش‌هایی حرکت می‌کند؟)
  • شخصیت برند شما چیست؟ (اگر برند شما یک شخصیت واقعی بود، چطور شخصیتی داشت؟ شوخ‌طبع بود یا …)
  • لحن صحبت برند شما چیست؟ (فرض کنید برند شما یک شخصیت واقعی است که زندگی می‌کند؛ نحوه ارتباط او با اطرافیانش چگونه است؟)

سؤالات بالا می‌تواند درک بسیار خوبی راجع به «کیستی؟» برندتان به شما بدهد. قبل از اینکه هرگونه فعالیت برای ایجاد هویت برند تان انجام دهید، باید پاسخ­هایی بسیار دقیق و درستی به سؤالات بالا داده باشید.

اگر با مقداری فکر کردن نتوانستید تشخیص دهید شما دقیقاً چه کسی هستید، نگران نشوید؛ گاهی اوقات نیاز است برای رسیدن به درک بالا از این قضیه، جلسه­های متعدد طوفان فکری برگزار شود تا جواب سؤالات بالا برای شما واضح گردد.

پس از خودتان بپرسید:

  • ما چرا این کسب‌وکار را به راه انداختیم؟
  • چه ارزش‌های و عقایدی برای ما مهم هستند و باید آن‌ها را به کار بگیریم؟
  • در حال حاضر در حال انجام چه‌کاری هستیم که دیگران انجام نمی‌دهند یا در حد ما انجام نمی‌دهند؟
  • دقیقاً باید چه‌کارهایی انجام دهیم تا تبدیل به برندی خاص شویم؟
  • اگر قصد داشتیم برندمان را در سه کلمه خلاصه کنیم، چه چیزی می‌گفتیم؟
  • ما دوست داریم مشتریانمان چگونه ما را در سه کلمه خلاصه کنند؟

حالا که دقیقاً فهمیدید برند شما کیست، نوبت آن است که آن را به زندگی واقعی منتقل کنید و به مردم (به‌خصوص مشتریان) نمایش دهید تا رفته‌رفته و به‌مرورزمان در ذهن آنان نقش ببندد و تبدیل به مخاطبانی وفادار برای ما گردند.

طراحی: پایه اصلی هویت برند شما

طراحی عناصر بصری برند شما مهم‌ترین واصلی‌ترین بخش در هویت برند است و تأثیر بسیار زیادی روی آن دارد. طراحی یعنی تمامی المان‌ها و عناصری که به‌صورت محسوس توسط مخاطبان دیده می‌شود و روی درکی که آنان از شما دارند تأثیر بسیار زیادی می‌گذارد.

ازجمله از این عناصر می‌توان به لوگو، بسته‌بندی، طراحی وب‌سایت شما، گرافیک شبکه‌های اجتماعی، بیزینس کارت و حتی یونیفرم‌هایی که کارمندان شما می‌پوشند اشاره کرد.

انسان موجودی است که از محیط اطرافش به‌شدت تأثیر می‌گیرد؛ بنابراین هر طراحی که شما داشته باشید (حتی کوچک‌ترین چیز)، روی مخاطبانتان تأثیر مختلفی خواهد گذاشت. مثلاً رنگ لوگو قرمز تأثیر کاملاً متفاوتی از رنگ لوگو آبی دارد و حس‌های گوناگونی نسبت به یکدیگر به او انتقال می‌دهد.

به‌عبارتی‌دیگر، طراحی و عناصر بصری شماست که هویت برند را در ذهن مخاطبان شکل داده و آن را ماندگار می‌کند و به آنان می‌گوید که شما به‌عنوان یک برند دقیقاً کیستید.

حالا و با توجه به توضیحات گفته‌شده در بالا، شما چگونه می‌خواهید طراحی برند خودتان را بسازید که هویت برندتان را در ذهن مخاطبان گسترش دهد و ماندگار کند؟

چگونه عناصر بصری برند را طراحی کنیم؟

هویت یابی برند

تا به اینجا به شما گفتیم هویت برند چیست و طراحی آن چه تأثیرات فوق‌العاده‌ای روی موفقیت برند شما دارد؛ در ادامه عرض کردیم که طراحی عنصر اصلی در هویت برند است و درصورتی‌که آن به‌صورت صحیح ایجاد نشود، عملاً موفقیتی حاصل نخواهد شد.

در این مرحله می‌خواهم به شما عرض کنم که چگونه می‌توان عناصر بصری برند را طراحی کرد تا بیشترین تأثیر ممکن را داشته باشد و ما را به اهدافی که داریم برساند.

قبل از اینکه عناصر بصری خودتان را طراحی کنید، باید به جستجوی پایه‌های اصلی و ساختاری که می‌خواهید بپردازید. قسمت‌های اصلی در طراحی شما شامل موارد زیر است:

تایپوگرافی

تایپوگرافی یکی از قسمت‌های اصلی در طراحی هر برندی است که تأثیرات بسیار زیادی بر مخاطبان می‌گذارد. احتمالاً بارها در مقاله‌های مختلف خوانده‌اید که «تایپوگرافی» تأثیر زیادی روی جذب و حفظ مخاطبان دارد اما آن را جدی نگرفته‌اید!

همان‌طور که حدس زدید، تایپوگرافی یعنی فونت‌هایی که شما در قسمت­های مختلف برندتان استفاده می‌کنید و به کار می‌بندید. این قسمت به‌ویژه در انتخاب فونت لوگو و فونت‌های برند نقش بسیار کلیدی دارد.

به‌صورت کلی، چهار نوع مختلف فونت وجود دارد:

فونت‌های Serif: این نوع فونت‌ که استفاده بسیار زیادی از آنان می‌شود، یک فونت کلاسیک است و اگر می‌خواهید احساس اعتماد و سنتی بودن را به مخاطبان منتقل کنید بسیار عالی است.

فونت‌های Sand serif: این نوع فونت‌ها استفاده زیادی برای نوشتن نامه‌ها دارند و دارای گوشه‌هایی صاف و بی‌پایه‌اند و به مخاطبان احساس مدرن بودن برند شما را منتقل می‌کنند. اگر برند شما در زمینه‌هایی مانند تکنولوژی فعالیت می‌کند که نیاز به مدرن بودن دارد، فونت‌های Sans serif می‌توانند کمک بسیار زیادی به شما بکنند.

فونت‌های Script: اگر برندهای لوازم‌آرایشی یا لوازم‌خانگی را مشاهده کرده باشید، بیشتر از این نوع فونت­ها استفاده می‌کنند. این فونت­ها شباهت زیادی به نوشته‌های دست‌نویس دارد و به همین دلیل حس لوکس بودن را در مخاطب ایجاد می‌کنند که جذابیت برند شما را به‌شدت افزایش می‌دهد.

فونت‌های DISPLAY: آخرین فونتی که می‌خواهم به شما معرفی کنم، فونت‌های سری Display هستند؛ این فونت‌ها دارای گوشه‌هایی ضخیمی هستند و همین باعث شده کمتر از دیگر فونت‌ها مورد استفاده قرار گیرند.

سایه‌های این فونت‌ها از بقیه بیشتر است و خیلی راحت‌تر در ذهن باقی می‌مانند. نمانام‌هایی که دوست دارند خیلی سریع‌تر در ذهن مخاطب حک شوند می‌توانند از چنین فونت‌هایی بهره ببرند.

از هر فونتی که در کسب‌وکارتان استفاده کنید، نتیجه‌ای متفاوت خواهید گرفت؛ زیرا در فونتی دارای پیامی خاص است که احساسات مخاطب را برانگیخته می‌کند.

پالت رنگ

مورد بعدی رنگ است. مردم (مشتریان بالقوه شما) از لحاظ فیزیولوژی تأثیرات مختلفی از رنگ‌ها دریافت می‌کنند و استفاده از رنگ‌های برندینگ نشان‌واره به‌صورت هوشمندانه، می‌تواند تأثیر بسیار زیادی رو نحوه درک شدن آن داشته باشد.

در زیر چند رنگ بسیار پرکاربرد را به همراه اثرات آن از نظر روانشناسی را به شما معرفی می‌کنم:

  • قرمز: با استفاده از این رنگ می‌توان حس شور و هیجان را در مخاطبان به وجود آورد. اگر برند شما جوان، پرشور و هیجان و بلندپرواز است این رنگ می‌تواند یک انتخاب بسیار فوق‌العاده باشد.
  • نارنجی: رنگ نارنجی یکی دیگر از رنگ‌هایی است که احساس هیجان و شور را در مخاطبان فعال می‌کند. اگر می‌خواهید برندتان به‌عنوان برندی دوستانه و بازیگوش شناخته ‌شود این رنگ انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. این رنگ اصولاً کمتر از رنگ قرمز استفاده می‌شود ولی می‌تواند برند شما را در نگاه مخاطب برجسته کند.
  • زرد: رنگ زرد،رنگ آفتاب است که به‌کل کرهٔ زمین زندگی و شادی می‌بخشد. اگر می‌خواهید مخاطبانتان احساس سرگرمی، در دسترس بودن و به‌صرفه بودن را تجربه کند، این رنگ انتخابی بسیار عالی برای شماست.
  • سبز: رنگ سبز معمولان به‌عنوان رنگی همه‌کاره شناخته می‌شود و می‌تواند طراحی برند نیز مورداستفاده قرار گیرد. معمولاً اکثر مردم موقع که با رنگ سبز برخورد می‌کنند به یاد دو چیز می‌افتند: طبیعت و پول! اگر برند شما با یکی از موردهای بالا هماهنگ است، این رنگ برای شما مناسب خواهد بود.
  • آبی: آبی یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها در سرتاسر جهان است که می‌تواند در هر چیزی به کار گرفته شود. این رنگ کمک می‌کند تا برند شما مورد اعتماد تر و پایدارتر به نظر برسد و در کل احساس اطمینان را به مخاطب می‌دهد؛ بنابراین اگر قصد دارید طیف مخاطبان زیادی را به دست آورید و آنان را تبدیل به مشتری وفادار کنید، قطعاً رنگ آبی مناسب شما خواهد بود.
  • بنفش: بنفش به‌عنوان رنگ سلطنتی شناخته می‌شود و دارای جذابیت بالایی برای مخاطبان است. اگر قصد دارید به مخاطبان احساس لاکچری بودن را منتقل کنید رنگ بنفش قطعاً مناسب است.
  • صورتی: صورتی یکی از رنگ‌های جذابی است که صحیح یا غلط، در دنیا به‌عنوان رنگی دخترانه شناخته می‌شود؛ بنابراین اگر برند شما با خانم‌ها سروکار دارد و قصد دارد آنان را جذب خود کند، قطعاً این رنگ مناسب شما خواهد بود. همچنین رنگ صورتی انتخابی فوق‌العاده برای نشان دادن ظرافت و لاکچری بودن است.
  • قهوه‌ای: رنگ قهوه‌ای امروزه در برند سازی کمترین استفاده را دارد اما جالب است بدانید می‌تواند فواید بسیار زیادی برای شما داشته باشد! زمانی که دوست دارید کار خاصی انجام دهید، رنگ قهوه‌ای می‌تواند انتخابی عالی برای شما باشد. امروزه از رنگ قهوه‌ای بیشتر برای نمانام‌هایی که به‌نوعی با مردان سروکار دارند استفاده می‌شود.­
  • سیاه: اگر می‌خواهید به‌عنوان برندی مدرن یا پیچیده شناخته شوید، قطعاً بهترین انتخاب برای شما رنگ سیاه خواهد بود.

شکل و فرم

هنگامی‌که راجع به شکل و فرم عناصر بصری در برند با شما صحبت می‌کنیم، احتمالاً به‌سادگی از آن می‌گذرید و اهمیت چندانی برایش قائل نمی‌شوید.

با اینکه این موضوع بسیار ظریف و ساده است، اما روی اثری که روی مخاطبانتان می‌گذارید به‌شدت تأثیرگذار است و استفاده از شکل­­های مختلف، باعث واکنش‌های متفاوتی از جانب آنان خواهد شد.

به‌عنوان‌مثال، نشان‌واره‌ای که در آن فقط از شکل دایره با گوشه‌های نرم استفاده‌شده به‌مراتب تأثیر بسیار متفاوتی نسبت به نشان‌واره‌ای که از مربع با ضلع‌های تیز ساخته‌شده خواهد داشت.

در زیر به شما خواهم گفت که چگونه استفاده از شکل‌های گوناگون می‌تواند تأثیرات بسیار متفاوتی روی مخاطبان بگذارد:

  • شکل‌های گرد: منظور از شکل‌های گرد چیزهایی مانند دایره، شکل بیضوی و … هستند. چنین شکل‌های احساس‌گرمی و هیجان را به مخاطبان انتقال می‌دهند و احساسات آنان را برانگیخته می‌کنند. نمانام‌هایی که از چنینی شکل‌هایی به‌صورت ادغام‌شده استفاده می‌کنند، می‌توانند در مخاطب احساس همدلی، وحدت و عشق را به وجود آورند.
  • اشکال صاف و ضلع‌دار: ازجمله چنین اشکالی می‌توان به منابع، مستطیل و مثلث‌ها اشاره کرد. چنین اشکالی در مخاطبان احساس قدرت و بهره‌وری ایجاد می‌کنند. خط‌های بی‌معنی، احساسی مانند ثبات و اعتماد را در مخاطبان به وجود می‌آورد و آنان را برانگیخته می‌کند؛ اما هنگام استفاده از چنین اشکالی حتماً به این نکته توجه کنید: اگر اشکال مورد استفاده شما با سایر عناصر بصری مثل رنگ‌ها هماهنگ نباشد، آنان احساسی خوبی نسبت به شما نخواهد داشت و دیگر نمی‌توانید ارتباطی که می‌خواهید را با آنان برقرار سازید.
  • خطوط مستقیم: خط‌های مستقیم خود می‌توانند دارای مفاهیمی متفاوت باشند؛ مثلاً خط‌های عمودی نشان‌دهنده مردانگی و قدرت هستند درحالی‌که خط‌های افقی یادآوری کننده آرامش هستند.

چگونه هویت برند خودمان را طراحی کنیم؟

مثال هویت برند

برای اینکه تا حد امکان مراحل انجام طراحی هویت برند برای شما ساده شود، ما یک راهنمای مرحله‌به‌مرحله برای شما طراحی کردیم که به‌راحتی بتوانید این کار را انجام دهید.

انجام دادن فرایندهای این کار می‌تواند کار بسیار ترسناکی باشد، به همین دلیل ما با استفاده تحقیقات و تجربیاتی که داریم، سعی می‌کنیم در 8 مرحله نحوه انجام این کار را برای شما توضیح دهیم.

ازآنجایی‌که ما میدانیم شما باید از انجام چه‌کارهایی دوری‌کنید و به شما خواهیم گفت، فراِیند کار بسیار ساده­تر خواهد شد.

قدم اول: استراتژی‌های برند خودتان را تکمیل کنید

استراتژی برند شما یک برنامه با جزئیات است که شامل کارهایی است که شما دقیقاً برای رسیدن که چیزهایی که می‌خواهید باید انجام دهید و همچنین روش انجام­ آن ها است.

در این مرحله باید اطلاعات زیر را به دست آورید:

  • قلب برند (ارزش‌ها، اهداف، چشم‌انداز، مأموریت)
  • پیام برند (لحن برند، شخصیت، تگ لاین، ارزش پیشنهادی، پیام تجاری برند)
  • هویت برند (نشان‌واره، رنگ، تایپوگرافی و…)

قدم دوم: هویت فعلی برند خودتان را کشف کنید

هنگامی‌که یک پروژه برندینگ را راه‌اندازی می‌کنید، هدف شما این است که آن را ازنظر فلسفی و دیدگاه انتقادی بررسی کرده و سپس با استفاده راه­حل­هایی که وجود دارد، مشکلات را برطرف کنید.

چه بخواهید هویت برند خودتان را از صفر طراحی کنید یا یک هویت قدیمی را به‌روزرسانی کنید، باید به بررسی عناصر زیر بپردازید:

  • هویت فعلی برند شما
  • چگونه می‌توانید هویت برند خودتان را تغییر دهید که کاملاً با اهدافتان در یک‌جهت باشد و برندتان را به آن‌ها برساند؟

قدم سوم: مشتریان خودتان را بشناسید

هویت برند شما همان چهره‌ای است که او با استفاده از آن با دنیا تعامل می‌کند. هر چیزی که بسازید، باید دقیقاً مشخص کند که شما دقیقاً چه کسی هستید.

هنگامی‌که می‌خواهید هویت برند خودتان را بسازید، باید دقیقاً مخاطبانتان را شناخته و آنان را به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم کنید. همان‌طور که می‌دانید، تمامی انسان‌هایی که در دنیا وجود دارند، باهم متفاوت هستند.

بنابراین شما باید ابتدا بازار هدف خودتان را شناخته و سپس علایق و شخصیت آنان را مشخص کنید تا بتوانید اجزای برند خودتان ازجمله رنگ، تایپوگرافی و نشان‌واره را بر اساس آنان به وجود آورید.

قدم چهارم: مزیت رقابتی خودتان را بشناسید

ایجاد هویت برند یعنی کاری کنیم تا در بین بقیه رقبا خاص و متمایز باشیم؛ بنابراین اگر دیدگاه درستی از مزیت رقابتی خودمان نداشته باشیم، هرگز موفق به ایجاد تمایز نخواهیم بود.

بنابراین در این مرحله باید با خود بی اندیشید و ببینید که مزیت رقابتی شما چیست؟ اصلاً چرا مشتریان باید شما را به بقیه رقبا ترجیح دهند؟

مقاله هویت برند

قدم پنجم: خلاصه‌ای از چیزی که خلق می‌کنید بنویسید

اگر تا این مرحله به‌صورت قدم‌به‌قدم با ما پیش‌آمده باشید، اطلاعات موردنیاز برای شروع طراحی را در دسترس خواهید داشت؛ اما به‌هیچ‌عنوان نباید مراحل بعدی را نادیده بگیرید! زیرا بدون تکمیل این مراحل هرگز نمی‌توانید یک هویت برند قدرتمند بسازید.

در این مرحله باید شروع به نوشتن راجع به ایده‌ها و چیزهایی که می‌خواهید ارائه دهید بکنید. این کار به شما کمک می‌کند تا یک دید دقیق راجع به تمام‌کارهایی که باید انجام دهید داشته باشید و تیمتان را در راستای انجام همان کارها ثابت نگه‌دارید.

قدم ششم: ایده‌هایی که به دست آوردید را به ذهن بسپارید

تا به اینجا شما تقریباً اطلاعات زیادی به دست آورده‌اید که می‌تواند کمک زیادی به شما بکند.اطلاعاتی راجع به مزیت رقابتی و رقیبان، شخصیت برند و … که همگی می‌توانند در به دست آوردن ایده‌های جدید به شما کمک کنند.

حالا و در این مرحله ما قصد داریم اطلاعاتی که در مرحله قبل بر پایه اطلاعات متنی به دست آوردیم را به‌صورت کامل به تصویر بکشیم.

خوشبختانه اطلاعاتی که در مراحل قبلی به دست آوردیم به به‌صورت نسبتاً کاملی اهداف، ارزش‌ها و شخصیت برند ما را مشخص می‌کند؛ اما حالا و در این مرحله باید دنبال این باشیم که چگونه می‌توانیم با استفاده عناصر بصری خودمان، از آن اطلاعات به‌دست‌آمده استفاده کرده و از آنان بهره ببریم.

قدم هفتم: عناصر بصری خودتان را طراحی کنید

این مرحله از هویت برند برای بسیاری از شما جذاب خواهد بود؛ در این بخش ما با استفاده از اطلاعاتی که به دست آورده‌ایم باید عناصر بصری خودمان ازجمله نشان‌واره، وب‌سایت، رنگ‌ها و … را تعیین کرده و نسبت به طراحی آن اقدام کنیم.

قدم هشتم: برند بوک خودتان را طراحی کنید

آخرین مرحله و یکی از مهم‌ترین مرحله‌ها از ساخت هویت برند این است که برند بوک خودمان را بسازیم. برند بوک به طراحان و بازاریاب­های شما کمک می‌کند که در راستای به دست آوردن اهدافی که شما دارید به‌صورت هم‌زمان کار کنند.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

هویت سازی برند همان چیزی است که به شما کمک می‌کند در این دریای سرشار از رقیبان قدرتمند خودتان را نشان دهید و به مغز مخاطبان وارد شوید. هویت برند به مشتریان نشان می‌دهد که شما کیستید و اگر آن‌ها با شما کار کنند دقیقاً چه چیزهایی به دست خواهند آورد.

اگر می‌خواهید در بین مشتریان خودتان به‌عنوان برندی خوب و  قابل‌اعتماد شناخته شوید و آنان نسبت به شما دید خوبی داشته باشند، هویت برند به‌شدت حیاتی خواهد بود؛

از طرفی دیگر اگر بخواهید که مخاطبان شما را به یاد داشته و از طرفی، عناصر بصری خودتان را به بهترین شکل ممکن طراحی کنید، قطعاً باید توجه زیادی به هویت برند تان داشته باشید تا دقیقاً به آنان بگویید شما کی هستید و هدفتان چیست!

هویت برند کمک می‌کند که یک تصویر از برند خود در ذهن مخاطبان بسازیم تا هنگامی‌که نام ما به گوششان می‌خورد، مفاهیم دیگری در ذهنشان تداعی شود.

به عبارتی، هویت برند یعنی شناختی که مخاطب از ما دارد و ویژگی‌هایی که ما را به‌واسطه آنان می‌شناسد. خب حالا که فهمیدید هویت برند چیست و چگونه باید آن را در ذهن مخاطبان ذخیره کرد، زمان آن است که شروع به طراحی هویت خودتان کنید.

در این مقاله سعی کردیم بگوییم داستان برند چیست و در ادامه نحوه طراحی آن را شرح دادیم. نظر شما چیست؟ تابه‌حال هویت برند خودتان را طراحی کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ حتماً نظرتان را در کامنت‌ها بنویسید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا