آموزش سئو

نرخ پرش یا (Bounce rate) چیست؟ + آموزش کاهش آن

نرخ پرش معیاری است که درصد افرادی را که در وب‌سایت شما قرار می‌گیرند و در صفحه وارد شده کاملاً کاری انجام نمی‌دهند اندازه‌گیری می‌کند؛ بنابراین آن‌ها روی مورد منو، پیوند “بیشتر بخوانید” یا پیوندهای داخلی دیگر روی صفحه کلیک نمی‌کنند.

یک کاربر وقتی هیچ تعاملی با صفحه مقصد نداشته باشد، ار یسایت خارج می‌شود و بازدید با یک بازدید تک صفحه‌ای پایان می‌یابد.

می‌توانید از نرخ پرش به‌عنوان معیاری استفاده کنید که نشان‌دهنده کیفیت یک صفحه وب و یا “کیفیت” مخاطبان شما باشد. منظور من از کیفیت مخاطبان شما این است که آیا مخاطبان متناسب با هدف سایت شما هستند.

تعریف نرخ پرش چیست؟

نرخ پرش به چه معناست؟ بیایید با یک منبع رسمی مشورت کنیم. به گفته گوگل، تعریف “نرخ پرش” به شرح زیر است:
“نرخ پرش درصد بازدید تک صفحه‌ای است (به‌عنوان‌مثال بازدیدهایی که فرد بدون تعامل با صفحه از صفحه ورودی سایت شما را ترک کرده است).”

بیایید کمی ساده‌تر کنیم. نرخ پرش به درصد بازدیدکنندگان وب‌سایتی گفته می‌شود که بر روی دکمه برگشت کلیک می‌کنند یا سایت شما را ترک می‌کنند بدون اینکه از هر صفحه دیگری به غیر از صفحه اول بازدید کنند.

اگر شخصی از سایت شما “پس بکشد “، این بدان معنا نیست که هیچ‌یک از مطالب شما را نخوانده است یا به آنچه در صفحه شما بود نگاه نکرده است.

این یکی از بزرگ‌ترین باورهای غلط در مورد نرخ پرش است. معنی آن این است که بازدیدکننده فقط به این یک صفحه در سایت شما نگاه کرده و به صفحه دیگری نرفته‌ است.

این فقط” پرش” نامیده می‌شود زیرا آن‌ها احتمالاً به نتایج جستجو برگشته‌اند (“بازپس گرفته “)، یا برای دیدن گزینه‌های دیگر یا برای جستجوی موارد دقیق‌تر جستجوی خود!

اگر بازدیدکننده‌ای از طریق جستجوی Google به سایت شما مراجعه کند و قبل از کلیک کردن روی دکمه برگشت در مرورگر خود، حداقل از یک صفحه دیگر بازدید کند، به جای نرخ پرش در معیار نرخ خروج محاسبه می‌شود.

چگونه می‌توانم بفهمم نرخ پرش سایت چقدر است؟

نرخ پرش سایت
نرخ پرش سایت

با دسترسی به Google Analytics و بازبینی اطلاعات بخشای مخاطب، اکتساب و رفتار می‌توانید نرخ جستجوی وب‌سایت خود و همچنین هر یک از صفحات خود را پیدا کنید.

بهترین راه برای دیدن اطلاعات دقیق در مورد نرخ پرش در وب‌سایت خود – به‌عنوان‌مثال، نرخ پرش یک صفحه خاص – دسترسی به رفتار، محتوای سایت و همه صفحات است.

از این صفحه می‌توانید صفحه‌ای را که می‌خواهید جستجو کرده و یا مرور کنید و تاریخ گزارش خود را تغییر دهید تا بدانید متوسط نرخ جستجوی صفحه چقدر است.

ستون نرخ پرش در Google Analytics

متناوباً، می‌توانید محتوا را بر اساس نرخ پرش، صعودی یا نزولی مرتب کنید تا بدانید صفحاتی که بالاترین و کمترین نرخ پرش را دارند، کدامند. نتیجه ممکن است شما را شگفت زده کند!

 

 

نرخ پرش در مقابل نرخ خروج

اگر هنوز به Google Analytics عادت نکرده‌اید، ممکن است این سؤال را بپرسید که “تفاوت نرخ پرش و نرخ خروج چیست؟” اگر نرخ پرش درصد افرادی است که دکمه برگشت را می‌خورند و سایت شما را ترک می‌کنند، آیا ستون “٪ Exit” اطلاعات یکسانی ندارد؟

نه لزوماً! درواقع، تفاوت زیادی بین این دو معیار وجود دارد. ازآنجاکه هرکسی که در یک صفحه خاص قرار دارد فوراً از آن رد نمی‌شود، Google Analytics از معیار “٪ Exit” برای گزارش افرادی که کل سایت شما را از آن صفحه خارج می‌کنند استفاده می‌کند. این کمی گیج‌کننده است، بنابراین ما آن را این‌گونه تجزیه خواهیم کرد:

  • اگر کاربر A از صفحه اصلی شما بازدید کند و بلافاصله ترک کند، این در درصد “نرخ پرش” برای / (صفحه اصلی شما) لحاظ می‌شود.
  • اگر کاربر B از صفحه دیگری در سایت شما بازدید می‌کند، سپس صفحه اصلی شما و سپس سایت شما را ترک می‌کند، به جای آن در معیار “٪ Exit” قرار می‌گیرد.

اساساً، نرخ خروج تعداد افرادی را گزارش می‌کند که پس از مرور صفحات دیگر در سایت شما، سایت شما را از یک صفحه خاص ترک می‌کنند.

این معیار ممکن است در بعضی از صفحات بسیار زیاد باشد و در برخی دیگر از این معیارها وجود نداشته باشد و تفاوت زیادی بین نرخ پرش و خروج در یک صفحه وجود داشته باشد. به مثال زیر مراجعه کنید:

نرخ پرش وب‌سایت در مقابل مثال نرخ خروج

ردیفی که با رنگ سبز برجسته شده است صفحه‌ای را نشان می‌دهد که نرخ پرش بسیار کم (کمتر از 1٪!) اما 22٪ نرخ خروج دارد.

چه نوع صفحه‌ای این نتایج را برمی‌گرداند؟ یک ایده: ممکن است فرم “تماس با ما” یا تولید سرنخ دارای معیارهای مشابه باشد، زیرا بسیاری از افراد این صفحات را از جستجو پیدا نمی‌کنند، اما اکثر آن‌ها پس از مشاهده یا پر کردن فرم، از سایت خارج می‌شوند.

ممکن است دریابید که، هنگام مقایسه نرخ خروج و نرخ پرش، این دو سنجه بسیار شبیه یکدیگر هستند. یا ممکن است دریابید که آن‌ها بسیار متفاوت هستند. هیچ دو سایت یکسان نیستند و هیچ دو صفحه‌ای یکسان نیستند.

برای مطالعه بیشتر در مورد این موضوع، Google یک صفحه مقایسه عالی در مورد Exit Rate vs Bounce Rate دارد که به نظر می‌رسد برای شما مفید است.

وقتی صفحات من دارای نرخ پرش بالا هستند، به چه معناست؟

نرخ پرش برای شما وقتی زیاد است به چه معناست؟ وقتی یک صفحه نرخ پرش بالایی دارد (چندین صفحه دارد)، این بدان معنی است که بازدیدکنندگان بدون بازدید از صفحات دیگر سایت، خارج می‌شوند.

بااین‌حال، این توضیح واقعاً کل ماجرا را بیان نمی‌کند. به‌طورمعمول، اگر یک صفحه نرخ پرش بالایی داشته باشد، به این معنی است که کسانی که از آن بازدید می‌کنند به نوعی درگیر وب‌سایت نیستند – یا به این دلیل که آنچه را که می‌خواستند پیدا کردند و جستجوی آن‌ها انجام شد (که لزوماً چیز بد)، یا به این دلیل که آن‌ها آنچه را که می‌خواستند پیدا نکردند و به جای آن سایت دیگری را امتحان می‌کنند.

درنهایت، شما می‌خواهید نرخ پرش شما پایین باشد تا بیشتر، زیرا هرچه مدت زمان بیشتری بتوانید یک کاربر را در سایت خود نگه دارید، احتمال تبدیل و مشتری شدن وی، خرید چیزی یا پر کردن فرم بیشتر است.

به همین دلیل است که باید از نرخ‌های پرش خود آگاه باشید و تلاش خود را بر روی بهبود آن‌ها متمرکز کنید نه اینکه امیدوار باشید درنهایت به خودی خود بهتر شوند.

نرخ پرش خوب چیست؟

میزان نرخ پرش مناسب
میزان نرخ پرش مناسب

این سؤالی است که ما اغلب اوقات می‌شنویم. “نرخ پرش من باید چقدر باشد؟” حقیقت این است که نرخ پرش “خوب” برای همه متفاوت است و این به نوع سایت شما، انواع کاربران بازدیدکننده از آن و نوع محتوای شما بستگی دارد.

به‌عنوان‌مثال، سایت‌هایی مانند Wikipedia، Dictionary.com و WebMD ممکن است نرخ پرش نزدیک به 90٪ داشته باشند. این ممکن است وحشتناک به نظر برسد … اما روشی که اکثر مردم از این نوع واقعی و اطلاعات محور وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند به شرح زیر است:

  1. در جستجوی Google یک پرس‌وجو وارد کنید
  2. برای اطلاعات مورد نظر، نتیجه را کلیک کرده و اسکن کنید
  3. ترک (مانند، جستن)

بنابراین اگر ویکی‌پدیا صفحه‌ای را پیدا کند که 60٪ نرخ پرش دارد، در مقابل 90٪، این ممکن است نشانه صفحه‌ای باشد که کاملاً باورنکردنی است و کاربران خود را درگیر کرده و آنها را به مقالات دیگر هدایت می کند، زیرا چیزی در محدوده 90٪ احتمالاً یک قاعده است.

از طرف دیگر، یک وب سایت تجارت الکترونیکی با نرخ پرش متوسط 90٪ احتمالاً دارای مشکلات جدی است.

این بدان معناست که از هر 10 نفری که از این وب سایت بازدید می کنند 9 نفر نه تنها چیزی نمی‌خرند بلکه علاقه‌ای به خرید هیچ چیز ندارند، زیرا آنها به محض دیدن یک صفحه خارج می‌شوند. نرخ پرش ایده آل تر برای یک فروشگاه آنلاین، بین 40 تا 60 درصد است.

زمانی که در نظر بگیرید صفحات مختلف دارای اهداف مختلف، میزان ترافیک متفاوت و مجموعه‌های مختلف بازدیدکننده هستند، تعیین نرخ پرش “خوب” حتی پیچیده‌تر می‌شود.

ممکن است شما برخی از صفحات را در سایت خود داشته باشید که مخاطبان زیادی را به خود جلب کند و بنابراین روزانه صدها بازدیدکننده با نرخ پرش 80٪ داشته باشید؛ اما از طرف دیگر، شما ممکن است چند صفحه با هدف قرار دادن کلمات کلیدی دنباله‌دار داشته باشید که بازدیدکنندگان کمتری را به خود جلب می کند، اما این جستجوگران مرتبط‌تر را برای مدت بیشتری در سایت خود نگه دارید و نرخ پرش خود را به چیزی در حدود 20٪ کاهش دهید.

به‌عنوان‌مثال، دو صفحه زیر را ببینید. تقریباً هم‌زمان آنها در معیار صفحه است، اما صفحه با رنگ سبز دارای نرخ پرش بسیار کمتری نسبت به صفحه زرد است.

به صورت غیر عادی، ممکن است بد به نظر برسد، اما اگر صفحات اهداف مختلفی داشته باشند یا بازدیدکنندگان را در مراحل مختلف قیف فروش موردتوجه قرار دهند، ممکن است یک مجموعه ایده آل از نتایج باشد.

نرخ پرش ایده آل واقعاً به هدفی که وب سایت شما در نظر دارد بستگی دارد. همه ما می‌خواهیم که این تعداد تا حد ممکن نزدیک به 0٪ باشد – اما از نظر واقعی، میانگین سایت شما احتمالاً همیشه در حدود 50٪ و بالاتر خواهد بود.

به جای تمرکز بر روی میانگین خود، ممکن است لازم باشد وقت خود را صرف بررسی نرخ‌های خاص پرش صفحه کنید و مواردی را که مشکل‌ترین به نظر می‌رسند کاهش دهید یا بزرگ‌ترین ضررهای مالی را برای کسب‌ و کار خود پوشش دهید.

چگونه می‌توانم نرخ پرش خود را کاهش دهم؟

کاهش نرخ پرش

البته، این منجر به این سؤال می‌شود که چگونه می‌توان نرخ پرش درواقع در وهله اول کاهش داد. خوشبختانه، این آسان‌تر ازآنچه شما انتظار دارید است.

در اینجا چند روش دیگر وجود دارد که می‌توانید نرخ پرش خود را در صفحات خاص سایت خود کاهش دهید، بازدیدکنندگان را درگیر کنید و آنها را به بازدید از صفحات اضافی ترغیب کنید.

محتوای خود را تجزیه‌وتحلیل کنید

اولین کاری که باید انجام دهید این است که صفحات خود را با بالاترین نرخ پرش ازنقطه‌نظر بازدیدکننده مرور کنید. آیا این صفحات به سؤالات پاسخ می‌دهند و به وعده‌های خود عمل می کنند؟ یا آیا آنها از انتظارات کاربر کوتاه می‌مانند؟

به‌عنوان‌مثال، بگذارید بگوییم که شما دارای یک صفحه دارای رتبه بالایی برای یک سؤال مانند “از کجا می‌توانم گل‌های تازه را در شهر خود پیدا کنم؟” اما شما به جای لیست گل‌فروشی‌های محلی یا حتی مکان‌های گل‌های وحشی، محتواهایی را در مورد اهمیت تزئینات با گل و تبلیغاتی برای یک فروشگاه مواد غذایی که دارای یک قسمت گل کوچک است، ارائه می‌دهید.

جای تعجب نیست که کاربران ناامید شده و بلافاصله سایت را ترک می کنند: شما واقعاً به سؤال آنها پاسخ نداده‌اید.

ویرایش یا حتی بازنویسی محتوایی را در نظر بگیرید که با تأمین نکردن نیاز جستجوگران، ممکن است باعث افزایش نرخ پرش شود. ازآنجاکه نرخ پرش می‌تواند در SEO سایت شما تأثیر بگذارد، این یک تصمیم عاقلانه برای شما در طولانی‌مدت است پس در گام اول حتما نیاز مخاطب را دقیق شناسایی کنید سپس اقدام به رفع آن کنید.

محتوای پیشنهاد یا تماس برای اقدام را در نظر بگیرید

آیا بازدیدکنندگان مدت زیادی را صرف خواندن مطالب شما می کنند، اما همچنان از صفحات شما بازمی‌گردند؟

در این حالت، ممکن است شما یک دعوت به اقدام قوی برای نگه داشتن آنها در سایت خود نداشته باشید. محتوای خود را مرور کرده و به دنبال روش‌هایی برای افزودن پیوند به بخش‌های محتوای مرتبط، مانند پیگیری یا ارسال مطالب وبلاگ مرتبط باشید.

علاوه بر این، اگر کاری وجود دارد که می‌خواهید بازدیدکنندگان پس از بازدید از یک صفحه در سایت شما انجام دهند – به‌عنوان‌مثال، یک فرم را پر کنند یا به صفحه دیگری بروند – اطمینان حاصل کنید که یک فراخوان عملی روشن وجود دارد.

ممکن است لازم باشد CTA های خود را بزرگ‌تر یا جسورتر کنید، یا فقط آنها را در چند مکان اضافه کنید تا اطمینان حاصل کنید که با یک پرش دیگر مواجه نخواهید شد.

زمان بارگیری خود را کاهش دهید

گاهی اوقات میزان ترک کاربران از وب سایت شما هیچ ارتباطی با محتوای شما ندارد. اگر سرعت سایت یا صفحات خاص شما طولانی شود، ممکن است بازدیدکنندگان از انتظار خسته شده و قبل از اینکه حتی یک کلمه را بخوانند، روی دکمه برگشت کلیک کنند.

در Google Analytics بر روی رفتار، سرعت سایت و در آخر پیشنهادات سرعت کلیک کنید.

این یک گزارش عملی با جزئیات مربوط به مدت زمان بارگیری صفحات در سایت شما و پیشنهادات عملی برای بهبود زمان بارگذاری آنها ایجاد می کند. می‌توانید این زمان‌های بارگیری را با نرخ پرش متقابل کنید تا ببینید آیا الگویی نیز ظاهر می‌شود.

به‌عنوان‌مثال، اگر صفحه برجسته شده در زیر 95٪ نرخ پرش دارد، احتمالاً می‌توانیم دلیل آن را حدس بزنیم: بارگیری آن 47 ثانیه طول می‌کشد!

پیشنهاد تیم ما به شما این هست که حتما مقاله آموزش افزایش سرعت سایت را مطالعه و مورد بررسی قرار دهید.

پیمایش، پاپ آپ ها و تصاویر خود را مرور کنید

در آخر، به تمام عناصر دیگر در صفحاتی که میزان پرش شما زیاد است نگاهی بیندازید. آیا پیوندهای خراب وجود دارد یا اصلاً پیوندی وجود ندارد؟

آیا یک پاپ آپ منحرف کننده یا بزرگ وجود دارد که برای کاربر به اندازه کافی برای ترک سایت آزار دهنده باشد؟ آیا بارگیری تصاویر شما مدت زیادی طول می‌کشد یا حتی حواس کاربر را از مطالب پرت می کند؟

سعی کنید خود را در ذهن شخصی قرار دهید که برای اولین بار از صفحه شما بازدید می کند. آیا به نظر می‌رسد چیزی حواس‌پرت کننده، ناامیدکننده یا نابجاست؟ آیا کاری برای حل مشکل و انتقال روان بازدیدکنندگان جدید به سایر بخش‌های وب سایت خود وجود دارد؟

حتما مشکلات و موانعی که باعث افزایش نرخ پرش کاربری می‌شوند را بررسی و شناسایی کنید و هر چه زودتر آنها را رفع یا بهبود دهید.

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این نوشتار در مورد یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که بر سئوی سایت تأثیر می‌گذارد صحبت کردیم یعنی نرخ پرش! نرخ پرش یعنی وقتی کاربر وارد سایت شما می‌شود بدون اینکه به صفحات دیگر برود و یا اقدامی انجام دهد (اقدامات موردنظر هر کسب‌وکار) سایت را ترک می کنند.

بهترین مکان برای فهمیدن میزان نرخ پرش و اندازه‌گیری و خلاصه مقایسه آن ابزار گوگل آنالیتیکس است که لازم است هر سایتی برای خود داشته باشد.

نکته‌ای که اهمیت دارد این است که هر سایت و هر صفحه‌ای می‌تواند نرخی مشخص داشته باشد و مقدار نرخ پرش می‌تواند برای موضوعات و کسب‌وکارهای مختلف متفاوت باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. نرخ پرش یا بانس ریت به صورت کلی 100 هست یعنی همین که کاربر وارد سایت شما بشه نرخ پرشش 100 هست اما با کلیک کردن روی لینک های داخلی اون درصد از بین میره!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا