استراتژی بازاریابی

استراتژی اقیانوس آبی (Blue Ocean Strategy) چیست؟

آیا می‌دانید استراتژی اقیانوس آبی چیست؟ امروزه دیگر هر چیزی را می‌توان از طریق اینترنت یافته و خریداری کرد و این فضا موجب شده است تا کسب‌وکارهای سنتی به سمت کسب‌وکار آنلاین روی بی آورند، اما برای موفقیت در این فضا نیاز به یکسری استراتژی‌های خاص و حرفه‌ای داریم که باید به‌صورت مستمر استفاده شوند تا باعث موفقیت ما گردند.

استراتژی اقیانوس آبی یک روش بسیار کم‌هزینه و عالی برای باز کردن فضاهای جدید در بازار و ایجاد تقاضا از طرف مردم است و به شما کمک می‌کند تا رقیبان خودتان را شکست داده و بازار آنان را به دست آورید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم بگوییم استراتژی اقیانوس آبی چیست و در ادامه نحوه استفاده از آن را برایتان شرح می‌دهیم.

استراتژی اقیانوس آبی چیست؟

استراتژی اقیانوس آبی چیست

اگر سری به دنیای کتاب و کتاب‌خوانی زده باشید، حتماً نام «راهبرد اقیانوس آبی» به گوشتان خورده است. این کتاب در سال 2005 و توسط دو فرد باتجربه نام پروفسور چان کیم و پروفسور رنه مابورنیا بود که توانستند تجربیات 20 ساله‌ای که با تحقیقات و تلاش‌های فراوانی به دست آورده بودند را تبدیل به یک کتاب کنند.

این کتاب در مدت بسیار کوتاهی به بیش از 40 زبان دنیا ترجمه و میلیون­ها نسخه از آن به فروش رفت که موفقیت بسیار بزرگی برای این دو نفر بود.

استراتژی اقیانوس آبی برگرفته از تحقیقات مفصلی است که روی 150 حرکت استراتژیک که توسط شرکت‌های بزرگ صورت گرفته است و این استراتژی‌ها در 30 صنعت مختلف به کار گرفته‌شده‌اند.

با استفاده از استراتژی اقیانوس آبی سعی می‌شود بین ما و رقیبانمان ‌یک تمایز بزرگ به وجود بیاید و همچنین هزینه‌ها تا کمترین حد ممکن پایین بیایند.

از طرفی دیگر، این استراتژی ابزارهای فوق‌العاده‌ای را در اختیار ما می‌گذارد تا بتوانیم مدیریت بسیار بهتری روی فضاهای جدید و به دست آوردن بازارهای بی‌رقیب داشته باشیم که قطعاً برای هر کسب‌وکاری فوق‌العاده و به‌دردبخور است.

اگر بخواهم به‌صورت کلی و بازاری معنای استراتژی اقیانوس آبی را برای شما بین کنم می‌گویم که: «ورود به بازارهایی که در حال حاضر رقیبی ندارند اما مردم به آنان نیاز دارند و ما به این بازارها ورود پیدا می‌کنیم تا با استفاده از شرایط موجود و ازآنجایی‌که رقیبی نداریم خیلی سریع بتوانیم به پیشرفت‌های بزرگ دست‌یابیم»

اقیانوس آبی دقیقاً در برابر اقیانوس قرمز است؛ اقیانوس قرمز یعنی بازاری که رقابت شدیدی در آن وجود دارد و خون و خون‌ریزی در جریان است اما در اقیانوس آبی هیچ رقیبی برای شما وجود ندارد و بدین ترتیب خودتان رهبر و پیشرو خواهید بود و تا مدتی هیچ مزاحمتی از طرف هیچ رقیبی وجود ندارد و می‌توانید از بازاری که خلق کرده‌اید لذت ببرید.

با اینکه نام اقیانوس آبی بسیار جدید است و شاید تابه‌حال نام آن را هم نشنیده باشید، اما با یک نگاه ساده به تاریخچه کسب‌وکارهای موفق و بزرگ می‌توان به این پی برد که آنان از این استراتژی بهره برده‌اند.

این استراتژی به شما کمک می‌کند تا فرصت‌هایی که در بازار وجود دارند را بشناسید و با ورود به موقع به آنان سودهای بی‌نظیری را به دست آورید.

درواقع استراتژی اقیانوس آبی به شما کمک نمی‌کند تا بهتر رقابت کنید یا رقیبانتان را شکست دهید، بلکه به‌منظور یافتن بازارهایی جدید و کاملاً بی‌رقیب استفاده می‌شود و هیچ ارتباطی نیز با افزایش تقاضا ندارد.

در این نوع استراتژی ما به‌هیچ‌عنوان به دنبال جنگ با رقیبان نمی‌رویم تا نقطه‌ ضعف­های آنان را بیابیم و خودمان را بهتر کنیم تا شکستشان دهیم بلکه سعی می‌کنیم بازارهایی را پیدا کنیم تا با کمترین هزینه مالی و زمانی به سودآوری بالایی دست‌یابیم.

متأسفانه مشکلی که وجود دارد این است که به وجود آوردن تمایزها و نوآوری در کنار کاهش هزینه‌ها نمی‌تواند امری راحت و آسوده باشد؛ بسیاری از افرادی که به‌تازگی با این استراتژی آشنا می‌شوند فکر می‌کنند که ایجاد تمایز و کاهش هزینه‌ها، جدا از استراتژی اقیانوس آبی است و به همین دلیل خیلی زیاد درگیر نوآوری و خلق چیزهای جدید می‌شوند و ازاین‌رو کاملاً از هدف اصلی خود دور می­گردند.

ما در استراتژی اقیانوس آبی سعی می‌کنیم با یکسری اقدامات و رویکردهای خاص میزان هزینه‌های اضافی و بی‌دلیل را به صفر برسانیم تا خیلی سریع شرکتمان به سودآوری دست یابد.

برنامه‌های برنامه‌ریزی استراتژیک زیادی وجود دارد که شما برای رسیدن به سودآوری می‌توانید استفاده کنید اما از بین آنان فقط استراتژی اقیانوس آبی است که کمترین میزان جنگ را دارد و صلح‌آمیزترین آنان است؛ درواقع شما به‌جای اینکه به دریایی بزرگ و پر از جنگ و خون بروید و برای پیروزی بجنگید، به اقیانوسی خالی از هرگونه دشمن می‌روید و حکومت تان را در آنجا می‌سازید.

خب احتمالاً تا به اینجا متوجه فرق بین اقیانوس آبی و قرمز شده‌اید؛ اما جالب است بدانید که شناسایی تفاوت این دو کار ساده‌ای نخواهد بود.

اگر یک استارتاپ تازه‌کار هستید که منابع کمی نیز برای آزمون‌وخطا در اختیارتان است، این موضوع بیشتر صادق خواهد بود و چالش‌های زیادی را برای شما ایجاد می‌کند.

در اولین مرحله باید قسمت‌هایی از بازار را بیابید که نیاز در آنان احساس می‌شود اما تأمین‌کننده‌ای وجود ندارد؛ در مرحله دوم، باید به سراغ قسمت‌هایی بروید که تأمین‌کننده دارند اما به‌خوبی اجرا نمی‌شوند.

مهم‌ترین کاری که در این مرحله باید به سرانجام برسانید این است که به یک درک درست از جایی که قرار دارید برسید؛ برای اینکه این به سرانجام برسد، باید یک استراتژی بسیار خوب و عالی طراحی کنید تا یک تصویر کامل و درست از وضعیت فعلی شما و بازار هدفمان به خودتان و تیمتان بدهید.

با این کار به‌سادگی خطوط مهمی که در صنعتتان وجود دارد را می‌شناسید و عملیات‌های مهم اما کوچکی که در طی مسیر باید به انجام برسانید را فراموش نمی‌کنید.

در مرحله آخر باید خودتان را به‌جای مشتریان بالقوه قرار دهید و با خود بگویید که من دنبال چه چیزی هستم؟

این به سؤال کمک می‌کند که بفهمید در چه زمینه‌ای بسیار عالی هستید و درنهایت به چیزی فراتر از تأمین بازار بی اندیشید.

چرا باید به استراتژی اقیانوس آبی توجه کرد؟

اقیانوس آبی بازاریابی
اقیانوس آبی بازاریابی

اقیانوس آبی امروزه یکی از مهم‌ترین استراتژی‌هایی است که توسط کارآفرینان و استارتاپ‌ها به کار گرفته می‌شود و با نگاهی ساده می‌توان متوجه شد و هر کسب‌وکاری که به موفقیت‌های بزرگی دست‌یافته است به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم آن را به‌کاربرده است.

ما تابه اینجا به شما گفتیم که استراتژی اقیانوس آبی چیست و برخی از مزایای آن را نیز برایتان شرح دادیم، اما جالب است بدانید که دلایل زیادی برای توجه به این استراتژی وجود دارد که در زیر برخی از آنان را خدمتتان معرفی می‌کنم تا دید بهتری نسبت به این مفهوم داشته باشید:

1 – شما را از اقیانوس قرمز نجات می‌دهد

در بازارهایی که میزان رقابت بسیار زیادی وجود دارد و شرکت­های زیادی در حال تلاش برای به دست آوردن بیشترین میزان سهم بازار هستند، اکثر انرژی و سرمایه­ای که در اختیار دارید را باید صرف رقابت و ماندن در بازار موردنظر کنید در غیر این صورت کوچک‌ترین سودی عایدتان نخواهد شد.

از طرفی دیگر وقتی‌که رقیبی جدید وارد بازار شما می‌شود قسمتی از سود شمارا می‌دزدد و این رفته‌رفته باعث می‌شود تا سهم شما کمتر و کمتر شود که یکی از دردناک‌ترین اتفاقات ممکن برای مدیران کسب‌وکارها است.

اما در اقیانوس‌های آبی شرایط بسیار متفاوتی حاکم است و ازآنجایی‌که هیچ رقیبی برای شما وجود ندارد و تقاضای مشتریان نیز به چشم می‌خورد، بنابراین بیشترین میزان سود نصیب شما خواهد شد و در ادامهٔ مسیر نیز خیلی ساده‌تر می‌توانید جایگاه خودتان را به ثبات برسانید تا با ورود رقیب‌های دیگر بازهم جایگاه نخست خودتان را حفظ کنید.

به‌عنوان‌مثال یکی از نمونه‌های موفق در این زمینه سیرک دوسولی است؛ این سیرک در ابتدا خودش را یک پدیده جدید و خاص معرفی کرد و شعارش نیز این بود: «ما سیرک را مجدداً کشف کردیم»

این نوآوری و فعالیت‌های خلاقانه باعث شد این سیرک افراد زیادی را درزمینهٔ‌های تئاتر، اپرا، باله و … استخدام کند و بدین ترتیب سود زیادی را نصیب خودش نمود.

به‌صورت کلی رقابت در اقیانوس‌های آبی یا اصلاً وجود ندارد و یا در حدی کم است که خیلی ساده می‌توان در آن به سودآوری رسید و مشتریان بالقوه را به‌به بالفعل تبدیل کرد؛ بنابراین اگر کسب‌وکاری تازه‌کار یا یک استارتان هستید، پیشنهاد می‌کنیم وقت خودتان را با رقابت در اقیانوس قرمز هدر ندهید و به دنبال اقیانوس آبی بروید. –

2 – چون میزان عرضه از تقاضا بیشتر است

اگر نگاهی به برخی از شرکت­های بزرگ بی اندازیم متوجه می‌شویم که به دلیل دسترسی به یکسری از تکنولوژی‌های خاص اقدام به تولید بیشتر محصولات خودشان می‌کنند؛ احتمالاً با خودتان بگویید که تولید بیشتر محصول که خوب است!

اما باید بگویم که خیر! لزوماً تولید بیشتر نمی‌تواند باعث افزایش تقاضا از طرف مشتریان شود و این یعنی یک ضرر بزرگ برای هر کسب‌وکار!

شرکت‌هایی که در اقیانوس قرمز با یکدیگر برای به دست آوردن عرضه بیشتر رقابت می‌کنند قطعاً هدفشان سودآوری بیشتر است؛ اما لزوماً عرضه بیشتر نمی‌تواند باعث سود بیشتری نیز گردد!

برخلاف اقیانوس قرمز، ما در اقیانوس آبی در مرحله اول به دنبال به دست آوردن فرصت‌های جدیدی هستیم که می‌توانند باعث سودآوری ما شوند و تمرکز اصلی ما روی خود سودآوری نیست!

بگذارید مثالی برایتان بزنم؛ زمانی که اپل وارد صنعت کامپیوتر شد، رقیبان بسیار قدرتمندی در بازار وجود داشتند و به عبارتی اپل وارد اقیانوس قرمز شده بود.

اما در این اقیانوس قرمز جایگاه بالایی نداشت و بدین ترتیب میزان سودآوری‌اش نیز در حد قابل قبولی قرار نمی‌گرفت.

اما مدتی بعد این شرکت تصمیم گرفت وارد یک اقیانوس آبی جدید با آیپد و آیفون شود و از آز آن زمان به بعد به‌صورت بسیار چشمگیری پیشرفت کرد و سودهای بسیار بزرگی را به دست‌آورد و علاوه بر آن‌یک جایگاه عالی برای خودش دست‌وپا کرد.

3 – صنایع مختلف رفته‌رفته جذابیتشان را از دست خواهند داد

مغز ما به‌طوری طراحی‌شده است که اگر در مکانی شلوغ قرار بگیرد، به‌مرور آن مکان دیگر جذابیتی برایش نخواهد داشت و خیلی سریع از آن خسته می‌شود.

این موضوع دقیقاً در صنایع پررقابت نیز صدق می‌کند؛ زمانی که در یک بازار رقبا به‌صورت بسیار خونین با یکدیگر می‌جنگند تا جایگاهی به دست آوردن، به‌مرور جذابیت آن صنعت کاهش پیدا می‌کند زیرا دیگر هیچ احساس امنیتی برای کسب‌وکارها وجود ندارد.

به همین دلیل بسیاری از کسب‌وکار تازه‌کار و نوپا تصمیم می‌گیرند تا به‌جای به دست آوردن یک سهم اندک در بزاری شلوغ، سهمی زیادی را از یک بازار ناشناخته به دست آوردند تا در آِن به سودآوری‌های بسیار بیشتری دست یابند.

به‌عنوان‌مثال یکی از شرکت‌های تولید نوشیدنی استرالیایی، به‌خوبی از اقیانوس آبی بهره برد و سود خوبی در بازار به دست‌آورد.

این شرکت به‌جای اینکه با رقیبان بزرگ و قدیمی فرانسوی‌اش به رقابت بپردازد تصمیم گرفت خودش را به گوشه‌ای از بازار که ناشناخته است ببرد و نوشیدنی‌هایش را به‌عنوان نوشیدنی‌هایی معرفی کرد که خوشمزه و خوب است و می­تواند در سبد خرید روزانه تمامی افراد جای داشته باشد و بدین ترتیب بدون رقابت‌های سنگین و سخت، توانست جایگاهی مناسب به دست‌آورد و سود بالایی نیز دریافت کند.

 4 – تقلیدکنندگان زیادی از شما تقلید خواهند کرد

هیچ اقیانوس قرمزی در همان ابتدا قرمز نبوده است؛ اگر همین امروز وارد یک اقیانوس آبی شوید و فعالیت‌های عالی نیز در آن داشته باشید، رفته‌رفته و با گذر زمان سروکلهٔ رقبای جدید پیدا می‌شود و این اقیانوس آبی نیز قرمز می‌شود.

اما راهکاری که شما باید در اینجا به‌کارگیرید تلاش برای ایجاد تمایز فوری است تا به‌سرعت جلوی پیشرفت رقیبانتان را بگیرید.

اگر بخواهم مثالی در این زمینه برایتان بزنم به شرکت سیلزفرس اشاره می‌کنم؛ این برند تصمیم گرفت با استفاده از یک سیستم ارتباط با مشتری یا CRM که به‌صورت بسیار خوبی طراحی‌شده است وارد اقیانوس آبی شود؛ به‌مرورزمان و پس از مشاهده موفقیت‌های این شرکـت، رقیبان جدید وارد این حوزه شدند اما شرکت سیلزفرس درحرکتی بسیار چابکانه یک برنامه سفارشی برای سفارش‌های CRM طراحی کرد که باعث تمایز دوباره آن نسبت به رقبا شد و بار دیگر اقیانوس آبی خودش را به وجود آورد.

چند نمونه از تجربه استفاده شرکت‌های مطرح از استراتژی اقیانوس آبی

اقیانوس آبی

تا به اینجا به شما گفتم که اقیانوس آبی چیست و در ادامه نمونه‌های از مزایای آن را نیز برایتان شرح دادم.

اما شاید صرفاً خواندن این مقاله برای درک کامل مفهوم کافی نباشد؛ به همین دلیل در زیر یک لیست از شرکت­های بزرگی که از اقیانوس آبی استفاده کردند برایتان می‌آورم تا بتوانید با مطالعه آنان سطح آگاهی خودتان را افزایش دهید:

آی تیونز

این برند در اقدامی بسیار مبتکرانه مشکلاتی که در صنعت موسیقی و به‌ویژه در رساندن موسیقی‌ها به دست مشتریان وجود داشت را به‌صورت کامل و غیرمستقیم حال کرد.

قبل از فعالیت آی تیونز، افراد علاقه­مند برای خرید آلبوم‌های موردعلاقه‌شان باید سختی‌های زیادی را تحمل می‌کردند و به فروشگاه‌های مخصوص این نوع رسانه­های می‌رفتند و هر فرد مجبور بود که حتی برای گوش دادن تنها یک آهنگ از آلبوم، مبلغ تمامی آن را بپردازد.

این داستان تا زمانی که اپل آی تیونز را راه‌اندازی کند ادامه داشت؛ شرکت اپل با راه­اندازی این سرویس امکانات بسیار خوبی را برای علاقه‌مندان ایجاد کرد و هر فردی می‌توانست به‌سادگی آلبوم‌های موردعلاقه یا تک آهنگ‌هایی که می‌خواهد را با هزینه‌ای بسیار کم دریافت کند.

ورود شرکت اپل با آی تیونز به این اقیانوس آبی باعث شد هنرمندان سود بسیار بیشتری را از آهنگ‌هایشان به دست آورند و مخاطبان آنان نیز با سهولت بسیار بیشتری از آثار هنرمند موردعلاقه‌شان بهره ببرند و به عبارتی یک کار کاملاً برد-برد بود.

سرویس آی تیونز سال‌های زیادی است که درزمینهٔ موسیقی فعالیت می‌کند و کمک بسیار زیادی به هنرمندان و مخاطبان آنان کرده است و یکی از محرک‌های اصلی این صنعت در چند سال اخیر شناخته می‌شود.

بلومبرگ

اگر مقداری درزمینهٔ کسب‌وکار مطالعه کرده باشید حتماً نام «بلومبرگ» به گوشتان خورده است. این شرکت بیش از یک دهه است که درزمینهٔ ارائه اطلاعات مالی فعالیت می­کند و یکی از موفق‌ترین شرکت­هایی است که ورود به دنیای اقیانوس آبی توانست سود بسیاری بالایی را به دست‌آورد.

در اوایل سال‌های 1980 دو شرکت رویترز و داجونز تنها شرکت­هایی بودند که نسبت به ارائه اطلاعات مالی فعالیت می‌کردند و اخبار قیمت‌های تمامی صنعت‌ها را به‌صورت بر خط به کارگزاران و سرمایه‌گذاران اعلام می‌کردند و تا آن زمان رقیبی توانایی شکست آنان را نداشت.

شرکت بلومبرگ در همین زمان بود که متوجه شد تحلیل‌گران برای ادامه فعالیت خودشان باید به‌صورت روزانه میلیون‌ها دلار را برای کارفرماها تبدیل و به آنان بپردازند که واقعاً چیز بدی بود.

بلومبرگ می‌دانست که در چنین بازاری هر ثانیه دارای ارزش بسیار بالایی است و هر تحلیل‌گر باید در عرض چند ثانیه تصمیم‌های مهمی را اتخاذ کند.

بر همین اساس تصمیم گرفت یک سیستم بسیار حرفه‌ای و کامل برای تحلیل‌گران طراحی کند تا به‌سادگی بتوانند کارهای خودشان در عرض چند ثانیه پیش ببرند و یک ارزش بسیار خوب برای آنان تولید کرد.

این کار باعث ورود سیل عظیمی از تحلیل‌گران بازار به این سیستم بود و استفاده از اقیانوس آبی توانست این شرکت باعث شد که در مدت بسیار کوتاهی سودهای بسیار بزرگی به دست‌آورد.

مراحل اجرای استراتژی اقیانوس آبی چیست؟

اقیانوس آبی و قرمز
اقیانوس آبی و قرمز

تا به اینجا به شما گفتیم که استراتژی اقیانوس آبی چیست و چه فایده‌ای دارد اما در زیر قصد دارم به  شما بگویم چگونه می‌توانیم از این مفهوم استفاده کنیم تا برای مشتریان ارزش‌های نوآورانه ارائه کنیم. این ارزش باید یک محصول پیشرفته و کاربردی در کنار قیمت اقتصادی باشد تا مشتریان به وجد آمده و حاضر باشند بار دیگر از ما خریدی انجام دهند.

گام‌هایی که در زیر معرفی می‌کنیم مهم‌ترین گام‌هایی است که باید برای استفاده از این استراتژی بردارید؛ اما حواستان باشد که آنان دارای خطرات زیادی هستند.

گام اول

اولین مرحله و یکی از مهم‌ترین مرحله‌ای که باید برای استفاده از استراتژی اقیانوس طی کنید این است که مرزهای بازار خودتان را بازسازی کنید.

در این مرحله باید تمامی چهارچوب‌ها و مفروضاتی که در صنعت شما وجود دارند را بشناسید و آنان را چالش بکشید و درنهایت آنان را دوباره تعریف کنید تا به یک دید بسیار کامل به آنان دست یابید.

گام دوم

در مرحله دوم باید سعی کنید تمام تمرکزتان را مانند یک زره بین جمع کرده و روی مسائل بزرگی که وجود دارد قرار دهید؛ بنابراین به‌هیچ‌عنوان خودتان را درگیر آمار و ارقام پوچ و به‌دردنخور نکنید و به صورت مستقیم روی قسمت‌های اصلی کسب‌وکار و مسائل کلی، جهت‌گیری‌های مهم و راه‌های موفقیت در بازار خودتان بگذارید.

گام سوم

در این مرحله باید به آینده کسب‌وکار خودتان بروید و به‌صورت کامل به نیازهای مشتریانتان توجه کنید؛ در این مرحله ما نمی‌خواهیم صرفاً میزان تقاضای مشتریان فعلی را بسنجیم بلکه هدفمان این است که از وضعیت مشتریان و بازار هدفمان در آینده آگاه شوید و سعی کنیم نیازهای آینده را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم تا بدانیم در چه مسیری قرار داریم و به کدام سمت می‌رویم.

گام چهارم

در مرحله چهارم باید ارزش محصولات خودمان و رعایت توالی استراتژیک بپردازیم. در این مرحله باید از خودتان یکسری سؤالات کلیدی و مهم مثل:

  • اصلاً چرا کسی باید محصولات ما را خریداری کند؟
  • چرا مشتریان باید برند ما را به دیگران ترجیح دهند؟
  • آیا قیمت محصولات ما برای مشتریان مناسب است؟
  • مانع‌های موفقیت محصولات ما در بازار کدام اند؟

 

گام پنجم

در این مرحله شما باید موانع سازمانی که ممکن است در طی مسیر بر سر راه شما وجود داشته باشند را بشناسید تا بر یکسری از ترس‌هایی که ممکن است براثر نگرانی برای ورود به حوزه جدیدی از کسب‌وکار ایجاد شود چیره شده و آنان را شکست دهید.

اگر قصد دارید به‌صورت صحیح از استراتژی اقیانوس آبی استفاده کنید، این مرحله بدون شک دارای اهمیت بسیار بالایی است حتماً باید آن را جدی بگیرید.

گام ششم

مرحله ششم و نهایی، اجرایی کردن استراتژی است که تا به الآن نسبت به ساخت آن اقدام کرده‌اید. برای اینکه این مرحله نیز به‌صورت صحیح و درسته پیش برود بهتر است استراتژی را در چهارچوب یکی از فرِایندهای شرکت خودتان درآورید تا با سرعت خیلی سریعی اجرا شود.

نکته مهمی که باید حتماً رعایت منید ایجاد فضای اعتماد در سازمانتان است زیرا ورود به حوزه‌ای جدید همیشه دارای خطرات زیادی است و کارمندانتان ممکن است دچار نوعی حس ترس شوند.

جمع‌بندی نتیجه گیری

اقیانوس آبی یکی از مهم‌ترین استراتژی‌ها برای کسب‌وکارها و استارتاپ‌های تازه‌کار است و مزایای زیادی را برای آنان فراهم می‌کند؛ با استفاده از این استراتژی می‌توان از رقابت‌های خونین در اقیانوس‌های قرمز جلوگیری کرد و با شناخت صحیح فرصت‌های سودآوری و ورود به آنان، به‌سرعت به سود بالایی رسید.

با استفاده از استراتژی اقیانوس آبی می‌توان از هزینه‌های زیادی که برای رقابت و ماندن در بازارهای شلوغ استفاده می‌شد جلوگیری کرد و این سرمایه‌های با ارزش را در موارد بهتری استفاده نمود.

این استراتژی بر اثر تحقیقات گسترده روی بیش 150 حرکت استراتژیک و در 30 صنعت مختلف به‌دست‌آمده است و هر فردی که از آن استفاده کرده تأثیرات بی‌نظیرش را مشاهده کرده است.

ازآنجایی‌که ممکن است با شنیدن نام این استراتژی مقداری دچار سردرگمی شوید، در این مقاله سعی کردیم بگوییم استراتژی اقیانوس آبی چیست و چه مزایایی دارد و در ادامه نمونه‌هایی از آن را خدمتتان معرفی کردیم.

اگر قصد دارید اطلاعات کامل‌تری راجع به این مفهوم به دست آورید، حتماً کتاب «راهبرد اقیانوس آبی» را مطالعه نمایید.

نظر شما چیست؟ تابه‌حال از استراتژی اقیانوس آبی استفاده کرده‌اید؟ تأثیرات آن برایتان چه بوده است؟ بابت استفاده از آنچه هزینه­های پرداخت کرده‌اید؟ حتماً نظرتان را در کامنت‌ها بنویسید.

منبع
BLUE team

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا