آموزش سئو برای مبتدیان

بهترین راه آموزش سئو مبتدی و مقدماتی چیست؟ چطور می‌توانیم نکات اولیه سئو را یاد بگیریم؟ با رشد روزافزون دنیای وب و اینترنت و تمایل افراد برای به دست آوردن فروش اینترنتی، هرروزه تعداد انسان‌های بیشتری برای یادگیری سئو مشتاق می‌شوند تا از طریق این مهارت بتوانند سایت خودشان یا دیگران را به رتبه‌های بهتری در گوگل برسانند و درنهایت درآمدشان را بالا ببرند؛ اما یک مبتدی یادگیری سئو را از کجا باید شروع کند؟

در این مقاله از سایت مهدی عراقی قصد داریم به آموزش سئو مبتدی و مقدماتی برای مبتدیان بپردازیم و نکات مهمی را توضیح دهیم.

گوگل چیست؟

بدون شک تمامی شمایی که در حال مطالعه این مقاله هستید در طول روز حداقل چند بار از موتور جستجوی قدرتمند گوگل استفاده می‌کنید؛ به‌احتمال‌زیاد همین مقاله را هم با جستجوی کلمه آموزش سئو مبتدی پیداکرده‌اید.

بنابراین تمامی ما با گوگل آشنایی داریم و برایمان چیز غریبه‌ای نیست؛ به‌صورت کلی، گوگل یک موتور جستجو است که امروزه درزمینهٔ کاری خودش برتر است و هیچ رقیبی نمی‌تواند به گردپای او نیز برسد.

اگر تابه‌حال دقت کرده باشید، هنگامی‌که یک کلمه را در گوگل جستجو می‌کنید، تعداد وب‌سایت‌های زیادی وجود دارند که به ترتیب چیده شده‌اند و شما اکثر آن‌هایی را انتخاب می‌کنید که در رتبه‌های برتر قرار دارند.

آیا تابه‌حال از خودتان پرسیده‌اید که دلیل این اتفاق چیست؟ آیا گوگل به‌صورت دلخواه چنین کاری را انجام می‌دهد یا دلیلی پشت آن وجود دارد؟

موتورهای جستجو ازجمله گوگل، دارای یکسری کراولر یا خزنده هستند که در هرلحظه در سرتاسر اینترنت در حال گردش برای پیدا کردن صفحات جدید و وب‌سایت‌های جدید هستند؛ هنگامی‌که این خزنده‌ها صفحات جدیدی را پیدا کنند، آنان را در بانک اطلاعات خودشان ذخیره کرده و هنگامی‌که کاربر کلمه مرتبط با آن را جستجو کند، به آنان نمایش می‌دهد.

اما اگر تعداد زیادی صفحه برای یک موضوع وجود داشته باشد، آن زمان چه اتفاقی روی می‌دهد؟

اینجاست که ما با مسئله‌ای به نام سئو روبرو می‌شویم که از اصلی‌ترین دغدغه‌های کسب‌وکارهای اینترنتی است؛ در زیر به توضیح این مفهوم می‌پردازیم.

سئو چیست؟

فرض کنید شما مدیر شرکت اپل هستید و مهم‌ترین دغدغه‌تان این است که بهترین کارمندان را پیداکرده و به آنان پاداش بدهید و در بخش‌های مهم‌تر شرکت به کارشان گیرید؛ برای این منظور، چه‌کاری انجام می‌دهید؟

طبیعتاً تمامی کارمندانی که برای شما کار می‌کنند به دنبال این هستند که این پاداش را بگیرند و به همین منظور طبیعی است که شروع به ساختن انواع دروغ و داستان می‌کنند! به همین دلیل، اگر از هرکدام از آنان سؤال کنید، بدون شک خودشان را بهترین کارمند شرکت معرفی می‌کنند.

اما همان‌طور که مشخص است، اکثریت آنان بهترین نیستند و فقط تا نهایت چند فرد هستند که به‌عنوان بهترین شناخته می‌شوند؛ حالا راه‌حل چیست؟

بهترین راه‌حل، تعیین یکسری معیارها است که بر اساس آنان می‌توانید هر کارمند را بسنجید؛ به‌عنوان‌مثال هر کارمند در طول یک هفته چند ساعت کار مفید کرده است؟ چند پروژه را تمام کرده است؟ چند فروش برای شرکت به دست آورده است و …

به کمک این معیارها، شما به‌راحتی می‌توانید کارمندها را موردبررسی قرار دهید و به بهترین آنان جایزه دهید.

گوگل نیز مانند همین شرکتی که در بالا برایتان مثال زدیم عمل می‌کند؛ این موتور جستجو، یکسری معیارها دارد که بر اساس آنان تمامی وب‌سایت‌هایی که در اینترنت وجود دارند را می‌سنجد و بر اساس میزان ارزش و کیفیتی که دارند، یک رتبه به آنان می‌دهد.

یعنی وب‌سایت‌هایی که می‌بینید در رتبه‌های نخست گوگل قرار دارند، یعنی بیشترین تلاش را برای منطبق کردن خودشان با این معیارها انجام داده‌اند و نیازهای کاربران را به‌خوبی برطرف می‌کنند.

حالا اگر ما بخواهیم وب‌سایت ما نیز در رتبه‌های برتر قرار بگیرد، باید کاری کنیم که وب‌سایتمان کاملاً با این معیارها منطبق باشد و حتی از رتبه‌های برتر نیز بهتر شود.

حالا اگر ما این تلاش‌ها را به‌صورت هدفمند و استراتژیک انجام دهیم، در حال سئو هستیم. سئو یعنی بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو.

در تعریفی دیگر می‌توان گفت که: «سئو فرآیندی است که در طی آن سعی می‌شود یک وب‌سایت برای موتورهای جستجو بهینه‌سازی شود و قوانین آنان به‌خوبی رعایت گردد تا آنان رتبه‌های بهتری به وب‌سایت اعطا کنند»

چرا باید سئو را انجام دهیم؟

هر کسب‌وکاری که در دنیا وجود دارد، به دنبال راهی است که میزان فروش خودش را افزایش دهد و از این طریق سود بیشتری به دست آورد.

اما برای افزایش فروش، ابتدا باید تعداد افراد بیشتری محصولات ما را ببینند تا بتوانیم با معرفی خودمان و محصولاتمان به آنان، میزان فروشمان را بالاتر ببریم.

انجام سئو نیز دقیقاً باهدف افزایش بازدید سایت و درنهایت فروش انجام می‌شود؛ هنگامی‌که شما در رتبه‌های برتر گوگل قرار بگیرید، وقتی کاربر کلمه کلیدی مرتبط را جستجو کند وب‌سایت شمارا خواهد دید و درصدی از این بازدیدها به مشتریان شما تبدیل می‌شوند و این یعنی سود خالص.

از طرفی دیگر، دیدن آموزش سئو مبتدی و پیاده‌سازی آن باعث می‌شود که برند سازی نیز به‌خوبی انجام شود؛ زیرا نام برند شما بارها و بارها در نتایج جستجو دیده می‌شود و این یعنی آشنا شدن افراد با شما.

کلمه کلیدی چیست؟

یکی از بخش‌های بسیار مهم در آموزش سئو مبتدی، کلمات کلیدی هستند که معمولاً افراد راجع به آنان سؤالات زیادی دارند اما مفهومش بسیار ساده است.

برای درک کلمه کلیدی، به این فکر کنید که هرروزه برای یافتن پاسخ‌های سؤالاتتان چه چیزی را در گوگل وارد می‌کنید؟ به‌عنوان‌مثال، ممکن است برای خرید یک پیتزا در گوگل کلمه «خرید پیتزا» را وارد کنید و برای یادگیری سئو، کلمه «آموزش سئو» را وارد نمایید. هرکدام از این کلماتی که شما وارد می‌کنید، در طول روز توسط افراد بسیاری وارد می‌شود و درنهایت تعداد جستجوی انجام‌شده توسط آن زیاد است.

به هرکدام از این کلمه‌ها، یک کلمه کلیدی میگوییم؛ اهمیت این کلمه‌ها ازآن‌جهت است که وب‌سایت‌هایی که می‌خواهند رتبه بگیرند، باید یکی از این کلمات را انتخاب کنند و در صفحه‌شان تکرار کنند تا گوگل بفهمد که در حال تولید محتوا مرتبط با آن کلمه کلیدی هستند تا درنهایت در نتایج آنان را به کاربران نمایش دهد.

سئو داخلی چیست؟

برای اینکه بتوانید سئو وب‌سایت خودتان را انجام دهید، شما باید به بخش‌های مختلف آن توجه کنید. سئو داخلی یکی از بخش‌های سئو وب‌سایت است که کاملاً در اختیار شماست؛ یعنی نیازی نیست که برای انجام آن به سایر وب‌سایت‌ها درخواستی کنید و می‌توانید خودتان با کسب مهارت، آن را بهینه‌سازی کنید.

به‌صورت کلی، سئو داخلی به کارهایی گفته می‌شود که باعث ارتقا سئو و درنهایت رتبه شما در گوگل می‌شود اما برای انجامشان نیازی به سایر سایت‌ها ندارید.

سئو فنی چیست؟

به‌صورت کلی در سئو فنی، ما تلاش می‌کنیم تا وب‌سایتمان را ازنظر فنی بهینه‌سازی کنیم تا در سلامت کافی به سر ببرد؛ مانند یک مکانیک که تمرکزش روی بخش‌های فنی ماشین است تا کاری کند تا بدون مشکل حرکت کند، در سئو فنی نیز ما سعی می‌کنیم تا با تمرکز روی بخش‌های معماری و کد نویسی سایت، کاری کنیم که موتور آن به‌خوبی کار کند و جلوی پیشرفت سئو را نگیرد.

اگر بخواهیم سئو را به یک ماشین تشبیه کنیم، سئو داخلی می‌شود همان رنگ و زیبایی داخل ماشین و سئو فنی، همان سالم بودن موتور، رادیاتور و … است.

بک لینک سازی چیست؟

در اصل بک لینک سازی به معنای جمع‌کردن رأی مثبت از طرف دیگر وب‌سایت‌ها برای خودمان است؛ یعنی گوگل هر لینکی که دیگر وب‌سایت‌ها به ما می‌دهند را به‌عنوان یک رأی تأیید برای ارزشمندی وب‌سایتمان می‌بیند.

لینک همان متن‌هایی هستند که شما با کلیک روی آنان، از وب‌سایتی، به وب‌سایت دیگر منتقل می‌شوید.

جمع‌بندی و نتیجه گیری

به‌صورت کلی، برای آموزش سئو مبتدی و مقدماتی، شما باید با یکسری مفاهیم کلی آشنا باشید که کمکتان می‌کند به یک درک کلی نسبت به بهینه‌سازی سایت برای گوگل برسید و در ادامه با کسب مهارت، می‌توانید وب‌سایت خودتان را به رتبه‌های بهتری برسانید.

در این مقاله از سایت مهدی عراقی سعی کردیم به آموزش سئو مبتدی و مقدماتی بپردازیم.

نظر شما چیست؟ آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ خیلی خوشحال می‌شویم که نظراتتان را در بخش کامنت ها بنویسید.

دکمه بازگشت به بالا